Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΔΡΑΣΗ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι με τη μεγαλειώδη σημερινή πορεία έστειλαν σαφές μήνυμα καταδίκης και θέλησης ανατροπής του καθεστώτος κοινωνικής λεηλασίας κεφαλαίου-κράτους-κυβέρνησης-υπερεθνικών οργανισμών. Η μαχητικότητα με την οποία αντιμετώπισαν την κατασταλτική μανία του κράτους, τις ορδές των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ασφαλιτών, ξεφεύγει πλέον από το επίπεδο των αφυδατωμένων συμβολικών αγώνων του καθεστωτικού συνδικαλισμού και επαναφέρει στο προσκήνιο τους χειραφετημένους πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής.

Ιδιαίτερα η πορεία χιλιάδων εργαζομένων, ανάμεσά τους και του μπλοκ της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ, προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ και η μαζική καταγγελία του ρόλου της ως οργάνου του κράτους και των αφεντικών, κάνουν σαφή την απαξίωση του καθεστωτικού συνδικαλισμού στη συνείδηση των εργαζομένων και τη μαχητική θέλησή τους για ένα άλλο εργατικό κίνημα βάσης και χειραφέτησης.

Με τη δύναμη και της σημερινής μέρας μπαίνει επί τάπητος το θέμα της συνέχισης του αγώνα με παρατεταμένες συγκρούσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, μαχητικές απεργίες, για το μπλοκάρισμα του κρατικού και παραγωγικού μηχανισμού, την ανάπτυξη του ανατρεπτικού περιεχομένου της εργατικής δράσης ως μοναδικού δρόμου για την απελευθέρωση και χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας.

Καταγγέλλουμε το όργιο  κρατικής βίας και καταστολής και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Η απάντηση του κόσμου της εργασίας, εργατικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων πρέπει να είναι άμεση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: