Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κάλεσμα αγώνα από την Ισπανία


Αγαπητοί φίλοι από όλο τον κόσμο, 


Εδώ παραθέτουμε ένα μήνυμα από τη Διεθνή Επιτροπή για να βοηθήσει στη διάδοση της διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο και τον συντονισμό σε διεθνές επίπεδο: 

Θέλουμε να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους, αυτές τις αξέχαστες στιγμές που ζούμε στην Ισπανια και να κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία ακόμα πιο παγκόσμια. 

Με αυτό το μήνυμα θέλουμε να εμψυχώσουμε και άλλους να δημιουργησουν κατασκηνωσεις και εκτος Βαρκελώνης διοργανωμένες από εσάς. Προτείνουμε να μην επικεντρωθούν οι εκδηλώσεις διεκδικησης μπροστά από τις ισπανικές πρεσβείες στις χώρες σας. Αλλωστε, ο ισπανικός Τύπος δεν καλύπτει αυτές τις ενέργειες. Η πρότασή μας είναι να κάνετε το δικό σας αγώνα, καταλαμβανοντας τα κεντρικά σημεία στις πόλεις σας, ακολουθώντας το μοντέλο της οργάνωσης των Αραβικών επαναστάσεων (και των Ισπανικών), σύνδεση με τις ομάδες και τοπικές οργανώσεις του αγώνα ώστε να αρχίσουν οι κατασκηνωσεις, που θα δουλεύουν μέσω επιτροπών και να γράψετε τα δικά σας έγγραφα (μανιφέστα, προσκλήσεις, προτάσεις, πρακτικά συνεδριάσεων, κλπ). Για να γίνει αυτό γνωστο, χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο για να διαδόσετε το μήνυμά σας και να αυτο-οργανωθείτε. 

Αυτό που συμβαίνει στις διάφορες πόλεις της Ισπανίας δεν είναι τυχαίο, ούτε κάτι συγκεκριμένο. Αγωνιστήκαμε για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία την κοινωνική δικαιοσύνη, την άμεση δημοκρατία, και να παρουμε οι ίδιοι τις ζωές μας στα χέρια μας. Είμαστε ένα δίκτυο, είμαστε αυθόρμητοι, ανεξάρτητοι. Εμείς δεν χρειάζομαστε ηγέτες για το λόγο αυτό προτείνουμε σε κάθε μέρος που καταλαμβάνετε, να συσκέπτεστε μεταξύ σας, προκειμένου να προτείνετε τις εναλλακτικές λύσεις και να πάρετε αποφάσεις ενάντια στον εμπορευματοποιημένο και σκληρό κόσμο των κυβερνήσεων που λαμβάνουν αποφάσεις για τον πλανήτη και για όλους μας. 

Για μας τα σύνορα δεν υπάρχουν, το δίκτυο είναι δικό μας και ο δρόμος επίσης! Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός τώρα! 

Πιο συγκεκριμένα σας προτείνουμε να καταλάβετε/κατασκηνώσετε στις πόλεις και τις χώρες σας την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 26 και 27 Μαΐου, προκειμένου να εκμεταλευτείτε τη διεθνή ημέρα της κινητοποίησης του αντι-G8 (κατά της παγκόσμιας ολιγαρχίας). Σας καλούμε να καταλάβετε το δρόμο και να δημιουργήσετε σημεία σε αρκετά μεγάλους χώρους, όπου θα εκμεταλλευτείτε την υποδομή προκειμένου να εργαστείτε και να κινητοποιηθείτε σε καλύτερες συνθήκες. Για αυτές τις δύο μέρες και τη νύχτα τους, μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας κατασκήνωση στον παγκόσμιο χάρτη: http://www.thetechnoant.info/campmap/

Χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα για να συντονιζόμαστε και να ενημερωνόμαστε. Σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε μια διεθνή επιτροπή προκειμένου να επικοινωνείτε μαζί μας, να μοιραζόμαστε υλικό και στρατηγικές οργάνωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του Web n-1.cc.Συγκεκριμένα στην ομάδα (group) https://n-1.cc/pg/groups/104127/take-the-square-international/ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο με το όνομα της χώρας που εκπροσωπείτε. Σε αυτό το σύνδεσμο (link) θα βρείτε ένα οδηγό κατασκήνωσης. Στο chat (http://ur1.ca/48ogs), μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και με άλλους κατασκηνωτές ταυτόχρονα ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email (comisiointernacional@gmail.com). 

Οι δικές μας επιτροπές περιεχομένου (κειμένου) εργάζονται πάνω σε ένα κείμενο το οποίο συστηματικά συγκεντώνει όλα τα συμφωνημένα της κεντρικής μας συνέλευσης. Το έγγραφο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://acampadabcn.wordpress.com 

Καταλάβετε το δρόμο! Αληθινή δημοκρατία τώρα! 

Διεθνής Επιτροπή του Camp της Βαρκελώνης 

Barcelona Information:
#acampadabcn
http://acampadabcn.wordpress.com
e-mail general: acampadabcn@yahoo.es

Internacional commission - Barcelona Camp:
https://n-1.cc/pg/groups/103405/akbcn_int/
e-mail Διεθνούς Επιτροπής: comisiointernacional@gmail.com

Internacional coordination:
http://takethesquare.net/
Map: http://www.thetechnoant.info/campmap/
e-lists: https://lists.takethesquare.net/mailman/listinfo/cominterm
https://n-1.cc/pg/groups/104127/take-the-square-international/
Chat irc.freenode.net # takethesquare http://ur1.ca/48ogs

Δεν υπάρχουν σχόλια: