Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της εργατικής εφημερίδας Δράση για τη Βίλα Αμαλίας

Κάτω τα ξερά σας από την Βίλα Αμαλίας!

Η εισβολή στην ιστορική κατάληψη της βίλας Αμαλίας, η οποία για περισσότερα από 20 χρόνια αποτελεί χώρο ζωντανής και αδιαμεσολάβητης ριζοσπαστικής έκφρασης, σηματοδοτεί τη σύγχρονη "κατάσταση εξαίρεσης" που θέλουν να επιβάλλουν.

Το κράτος και η κυβέρνηση, προσπαθούν να οριοθετήσουν το πεδίο της ριζοσπαστικότητας των κινημάτων και της αμφισβήτησης, επιχειρώντας να ξεμπερδεύουν με ό,τι ξεφεύγει από την κανονικότητα της υποταγής και της συνδιαλλαγής με την κυριαρχία.

Σε μια περίοδο που τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα βρίσκονται σε άνοδο και διασπορά, είναι απαραίτητο για την επιβίωση του καταρρέοντος συστήματος να ξεριζωθεί ό,τι δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ειδικότερα η κατάληψη της βίλας Αμαλίας έχει μια ιδιαίτερη σημασία, αφού έχει σε μεγάλο βαθμό ανακόψει τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στη γύρω περιοχή και έχει αποτελέσει στο πρόσφατο παρελθόν στόχο φασιστικών συμμοριών. Η κυβέρνηση ήρθε να ολοκληρώσει το πρόσταγμα των συμμοριών αυτών, επικαλούμενη μάλιστα γελοία "ευρήματα" και "ανώνυμες καταγγελίες".

Κράτος και κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν ότι το μόνο που έχουν να μας προσφέρουν είναι καταστροφή. Από την άλλη πλευρά όμως, ό,τι δημιουργικό γίνεται βασίζεται στην αυτοοργάνωση και στην αλληλεγγύη, ριζώνει, πολλαπλασιάζεται και δεν καταστέλλεται.

Αλληλεγγύη σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους!

Αυτοδιαχείριση, αυτοοργάνωση, άμεση δημοκρατία


εργατική εφημερίδα Δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: